Заказ звонка

НКЦПФР приєдналась до Міжнародної організації пенсійних наглядових органів

Виконавчий комітет Міжнародної організації пенсійних наглядових органів (IOPS) на засіданні, яке відбулось 19 червня 2017 року, схвалив заявку Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на вступ до організації. Комісія отримала статус Членства в управлінні (GoverningMembership)

Приєднання України до IOPSдозволить імпелементувати глобальні стандарти IOPS, за яким працюють у всьому світі, підвищити якість нагляду пенсійної системи та впровадити на українському ринку ефективну систему попередження ризиків в цій галузі.

«Участь в IOPS,  яка об‘єднує переважну більшість активів пенсійних фондів в світі, відкриває нам доступ до необхідної інформації для розбудови якісної системи нагляду та запровадження накопичувальної пенсійної системи» - прокоментував Голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

International Organisation of Pension Supervisors (ІОPS) http://www.iopsweb.org/створена в липні 2004 року за ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСD) і Міжнародної мережі органів з регулювання і нагляду у сфері пенсійного забезпечення (INPRS).

Наразі IOPS налічує 84 члени та країн-спостерігачів, які представляють 73 країни по всьому світу. Організація тісно співпрацює з іншими міжнародними організаціями, які беруть участь в розробці політики пенсійного нагляду, в тому числі ОЕСD, Світовий банк, Міжнародна асоціація соціального забезпечення (ISSA), Міжнародна асоціація страхових наглядів (IAIS) і Міжнародний Валютний Фонд.